Zo werk je in de hoogte

Rolsteiger

De huizenmarkt is gigantisch overspannen. Dat zien we overal aan de bizar hoge prijzen en mensen die hun huizen met enorme overwaarde weten te verkopen: mooi voor hen, slecht voor mensen die nieuwe huizen nodig hebben. Daarom moet er natuurlijk super snel veel en vooral ook goedkoper gebouwd worden om starters weer een kans te geven op de woningmarkt. Dat betekent waarschijnlijk dat de bouw weer de hoogte in moet gaan werken. Dat betekent dat we weer een rolsteiger, hijskraan en hoogwerker gaan zien. 

In dit artikel wil ik het even hebben over de laatste drie producten. Want hoe werk je nu goed en veilig in de hoogte? Lees snel verder voor meer. 

Rolsteiger

Rolsteiger, Hijskraan en Hoogwerker

In de hoogte werken is natuurlijk niet vreemd voor bouwvakker. Sterker nog het gebeurd erg vaak. De meest voorkomende manier om in de hoogte te werken is natuurlijk door een steiger te plaatsen, vaak een rolsteiger omdat deze de sterkste zijn. Door het plaatsen van een steiger kunnen bouwvakkers en schilders gemakkelijk bij hoge plekken waar zij anderzijds niet bijkomen. Een steiger is ook veel stabieler dan een trap, en daardoor een veel beter product voor de bouw waar ook veel zware producten getild moeten worden. Visser Assen heeft een breed assortiment en daarnaast veel kennis en ervaring.

Maar steigers worden eigenlijk vooral gebruikt voor middelgrote gebouwen. Voor hogere gebouwen zoals flats wordt toch vaker gebruik gemaakt van een hoogwerker of zelfs een hijskraan. De eerstgenoemde is net iets flexibeler dan een steiger omdat deze gewoon rond te rijden is. Ook kan een hoogwerker nog steeds erg hoog komen en biedt hij daardoor dus vele mogelijkheden. 

De hijskraan is natuurlijk het beeld wat we hebben bij hoog werken. Hijskranen zijn eigenlijk alleen handig om zware dingen, zoals bijvoorbeeld een kozijn of raam naar boven te tillen. Er kan dus niet vanuit een hijskraan gewerkt worden , maar alleen gelift worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *