Wat is een limoenboom?

 
De limoenboom, ook wel de Citrus Latifolia genoemd, is een mediterrane plant. Deze plant ook wel soms boom genoemd, komt vooral voor in mediterrane landen zoals Spanje, Italië,… Wat deze plant vooral kenmerkt, zijn de lekkere limoenen die er aan groeien. Die limoenen worden ook weleens de Perzische limoen genoemd. De limoen zelf is een citrusvruchten soort dat redelijk gekend is voor het gebruik bij cocktails of bepaalde gerechten. De limoenboom kan tot wel 250cm groot worden, en een stamomvang ligt rond de 10 & 12cm.

Hoe verzorg je de limoenboom?

Deze boom heeft wel wat verzorging nodig, en is dus niet een plant geschikt voor iedereen. De standplaats van je boom is het best op een zonnige plaats, of een plaats met halve schaduw. De grond die best gebruikt wordt, is een losse doorlatende grond die humusrijk is. Belangrijk is ook om 1 keer om de 2 maand te bemesten tussen de maanden maart en augustus. Voor de rest moet je de boom op tijd water geven, en 1 keer per jaar snoeien. In de winter kan deze boom tot -1 graden Celsius, als de temperatuur lager zakt, dan kan je de plant beter afdekken.

Waarom zou je nu eigenlijk een limoenboom aanschaffen?

De limoenboom is een mooie toevoeging aan het terras, of de tuin? Deze boom geeft een goede mediterrane sfeer aan je tuin, waardoor het vakantiegevoel ook tot bij je thuis komt. De limoenen die aan je boom zullen groeien zijn natuurlijk ook een zeer leuke toevoeging en een groot voordeel. Als de limoenen rijp zijn, kun je zelf een lekkere cocktail maken en trots zijn op de eigen gekweekte limoenen. Deze boom zit dus boordevol voordelen, en is zeker het aanschaffen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *