Waarom is het belangrijk om je radiator schoon te maken

Een lawine begint met een sneeuwbal en een vochtig doorzeefd huis begint met een stofje of een beetje roest. Dus voorkom een ​​groeiende lawine aan kosten door onze gids te lezen over het reinigen van een radiator – en eigenlijk ELKE radiator. Het enige dat nodig is, is een spons, een stok en enkele minuten met wat muziek. We hebben een kijkje genomen bij radiatorendiscounter voor hun schoonmaak tips. 

Waarom wordt mijn radiator zo stoffig?

Je zult dit niet zien op de Instagram-foto’s van prachtige interieurs, maar radiatoren worden snel stoffig. Dit komt omdat, wanneer je schone radiatoren de lucht verwarmen, die hete lucht opstijgt; en wanneer hete lucht stijgt, stroomt koude lucht naar de ruimte waar de hete lucht was; al dat stof, haar en andere deeltjes mee naar binnen trekken. Dit betekent dat jouw radiator in wezen een grote stofzuiger is.

Waarom moet ik mijn radiator schoonmaken?

Elke kamer heeft een berekenbare BTU-classificatie, wat de hoeveelheid warmteafgifte is die voldoende moet worden verwarmd. Als de output van je radiator te veel daalt, voel je je niet alleen ongemakkelijk. Jouw huis begint vocht op te hopen. Vocht dat mag afkoelen tot een vloeibare toestand.

Als je een opeenhoping van vuil in je radiator heeft, riskeer je een vochtig probleem uit te nodigen dat alleen maar erger wordt. Je moet dus weten hoe je een radiator moet schoonmaken.

Verborgen vuiligheid: radiator spoelen

Oude radiatoren moeten natuurlijk worden doorgespoeld, maar zelfs nieuwe radiatoren hebben mogelijk een brok roest van jouw centrale verwarmingssystemen opgezogen. Koude plekken en hogere verwarmingskosten zijn het ongelukkige resultaat. Deze kleine brokjes kunnen uiteenvallen en het probleem door je sanitair verspreiden.

Bron: https://www.radiatorendiscounter.nl/