Waar moet je opletten bij het kopen van kunststof kozijnen?

kunststof

Waar moet je opletten bij het kopen van kunststof kozijnen? Er komt een moment dat de kozijnen van jouw woning vervangen moeten worden. Zeker bij houten kozijnen is de kans groter dat dit nodig is. Bij houten kozijnen is dit het geval vanwege de natuurlijke verwering. Als je nieuwe kozijnen wilt kopen volgen hier een aantal punten wat belangrijk is om goed op te letten bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Die punten zijn: 

kunstof kozijnen
  • Welke soort kozijnen. De meest voorkomende kozijnen zijn een draaikiep raam, valraam, klepraam en een kozijn met vast glas. 
  • Soort glas. Het glas draagt sterk bij aan een goede isolatie van de woning. Met het goede glas beperk je het warmteverlies wat zorgt voor een lagere energierekening. 
  • Een stelkozijn zorgt ervoor dat het stelkozijn precies de juiste maat heeft en een goede afdichting vormt tussen het kozijn en de muur. 
  • Wat ook erg belangrijk is dat je een kleur kiest die mooi bij jouw woning past.
  • Een keurmerk is heel erg belangrijk bij een kozijn. Als het kozijn een VKG keurmerk heeft dan ben je goed verzekerd van kwaliteit.
Kunstof kozijn

Prijzen van kunststof kozijnen

Het is moeilijk om iets te zeggen over de prijzen van een kunstof kozijn. De reden hiervoor is dat iedereen de kozijnen naar eigen wens maakt. Factoren die meespelen om de prijs te bepalen zijn bijvoorbeeld de afmetingen, het type raam en het soort glas speelt hier een belangrijke rol.