Overtollig water wegpompen?

waterpompen

Bij het gebruik van waterpompen denk je al snel aan het leegpompen van een kelder, of het water uit de vijver pompen om dit te verversen. Deze pompen zijn bedoeld om schoon water te transporteren, een ander soort waterpomp kan ook water oppompen uit de grond of wordt gebruikt om de tuin te voorzien van water. Welke pomp je ook koopt, let er op bij aanschaf dat je een pomp koopt die aan je wensen voldoet en kan worden gebruikt bij wat je ermee wilt gaan doen.

waterpompen

Het vermogen van een pomp

Een van de belangrijkste eigenschappen van waterpompen is het vermogen ervan, dit bepaald in veel gevallen wat je ermee kunt doen. Een kelder leegpompen met een vermogen van 5 liter per uur schiet niet heel erg op, bij aankoop is het verstandig om hierop te letten. In gewicht verschillen de pompen ook heel erg, wil je snel kunnen handelen bij een overstroming neem dan een hanteerbare pomp. Om het geluid zo minimaal mogelijk te houden zijn trillings voetjes beschikbaar voor een pomp.

waterpompen

Pomp water op uit de grond voor eigen gebruik

Waterpompen in de vorm van hydrofoorpompen worden gebruikt om grondwater op te pompen, om vervolgens te gebruiken. Bij deze pompen is de belangrijkste eigenschap, het vermogen van het aantal liters water per uur wat deze op kan pompen. Wil je lang plezier hebben van je pomp dan is een droogloopbeveiliging onmisbaar. Is het water niet meer voorradig dan stopt de pomp met pompen, hierdoor is de kans niet aanwezig dat de motor van de pomp verbrand.