Licht in je huis

Wanneer je een nieuw huis koopt, zijn er een hoop dingen die er moeten gebeuren. Van muren schilderen tot schoonmaken. En van inrichten tot ander onderhoud dat moet gebeuren. Iets wat we vaak vergeten, is de verlichting in huis. We nemen vaak voor lief dat we de schakelaar omgooien en het licht dan wel ergens gaat branden maar daar moet je toch echt zelf voor zorgen. In deze blog vertel ik je over de verschillende soorten verlichting en waar je deze het beste kan halen. Lees je mee?

Basisverlichting

In iedere kamer hangt wel een lamp of is daar een aansluiting voor. Niet zo gek, anders zou je die kamer na een bepaald tijdstip niet meer kunnen gebruiken of altijd met een zaklamp moeten betreden. Dat is niet zo handig. De basisverlichting bestaat meestal uit een witte of gele lamp. Vaak is deze voorzien van een decoratieve kap. De basisverlichting is meestal in staat om een ruimte compleet te verlichten.

Alles over Led

Ledlampen zijn daar uiterst geschikt voor. Misschien dat je denkt: LED? Dat staat toch zo ongezellig? Maar niets is minder waar. Goed, vroeger was LED niet zo geschikt als het gaat om sfeervol licht in je huis brengen. De afkorting wordt voornamelijk in verband gebracht met koude TL balken die knipperen in 24/7 supermarktjes. Maar tegenwoordig zijn ledlampen een hele duurzame oplossing voor verlichting en zijn ze te verkrijgen in allerlei soorten maten en kleuren. Voor iedereen zit er dus wat bij. En je verbruikt ook nog eens minder. Dat zijn twee vliegen in één klap.

Lampjes voor de sfeer

Naast de basisverlichting hebben de meeste mensen ook nog sfeerverlichting in huis. Vaak in de vorm van bijzetlampen, staande lampen en strips met kleine lampjes, ook wel ‘fairy lights’ genoemd. Op deze manier kan je ook de verste uithoeken van een kamer nog verlichten. Maar sfeerverlichting zorgt er ook voor dat de kamer vanuit verschillende hoeken verlicht wordt en dat doet iets voor, je raadt het al, de sfeer. Ook iets om over na te denken dus. Daarnaast kan sfeerverlichting ook worden ingezet wanneer de basisverlichting simpelweg te veel is.

Bij de Ledstrip-specialist

Bij de Ledstrip-specialist.nl kan je terecht voor allerlei soorten ledverlichting. Dat is handig want dan ben je bij één winkel ook in één keer klaar. Zij hebben zowel strips, als gewone lampen en zelfs verlichting voor buiten. Je huis is in één keer verlicht, nu de rest nog.