Klussen in huis tijdens de lockdown

We zitten alweer maandenlang in een lockdown. Door de avondklok kunnen we nergens heen en zitten we veel thuis. Dus het is een goed moment om weer op te pakken waar we vorig jaar tijdens de eerste lockdown mee begonnen zijn, namelijk klussen in huis. Als je zoveel thuis zit dan wil je natuurlijk ook in een fijne omgeving zitten. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal leuke klussen die je zelf thuis kunt doen. Daarbij bespreken we een aantal goede DIY tips.

Bouw een eigen wijnrek

Je kunt wijnrekken vinden in alle soorten en maten. Maar als je een wijnrek wilt dat echt helemaal bij je eigen woning past dan is natuurlijk niks leuker dan zelf een eigen wijnrek in elkaar zetten. Je kunt bijvoorbeeld een wijnrek maken van pallethout. Een handzaag is nodig om het pallet op de juiste maat te zegen. En op het overgebleven hout kun je latjes plaatsen waarop de flessen kunnen liggen. Ook wil je een aantal kleinere latjes plaatsen om zo de een bakje te hebben om de wijnflessen in te bewaren. Je kunt het hout natuurlijk ook nog lakken en het wijnrek beschilderen.

Maak zelf meubelen

Het maken van eigen meubelen is natuurlijk ook een ontzettend leuke manier om zelf wat toe te voegen aan je interieur. Denk er bijvoorbeeld aan om met multiplex platen een tafeltje te maken. multiplex interieur is een houtsoort die voor veel binnen toepassingen gebruikt wordt. Zo kun je het gebruiken voor het aftimmeren van wanden, vloeren en daken maar is het ook zeer geschikt voor het maken van meubels. Het is bouwmateriaal dat gemakkelijk verwerkbaar is. Je kunt met deze platen leuke meubels maken. Begin alleen niet te ingewikkeld, als je voor het eerst zelf iets maakt dan is bijvoorbeeld een simpel tafeltje al meer dan genoeg eerste oefening.

Plantenbak

Als er iets fijn is dan zijn het wel lekker veel planten in je interieur. Ze verlagen stress, verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen ervoor dat je interieur er ook een stuk mooier uitziet. Een plantenbak zelf maken is zo gedaan. Je kunt dit doen met oud steigerhout of vurenhout, een vuilniszak, spaanplaatschroeven en schuurpapier. Je hebt een boormachine een zaag en een rolmaat nodig. Wanneer de plantenbak af is kun je deze vullen met een laagje hydrokorrels en potgrond en daarna een mooie kamerplant of fantastisch bloeiende bloemen er in plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *