Kiezen van een led verlichting

led verlichting

Als je een led verlichting wilt kiezen dan is het van belang dat je goed weet welke specificaties je nodig hebt. Denk maar aan de fitting, de voltage en wattage die de nieuwe lamp dient te vervangen. 

led verlichting

Waar moet je op letten bij het kiezen van led verlichting?

Er zijn meerdere factoren die meespelen indien je een led lamp gaat aanschaffen. Er zijn paar factoren die er belangrijk zijn:

  • Kleur: Je hebt lampen die alleen een witte kleur geven, maar ook kun je kiezen voor een normale of extra warme witte kleur. 
  • Fitting: De fitting is de maat van het voetje van de lamp. Met dit deel draai of klik je de lamp in de houder. Je hebt veel verschillende lamp fittingen. 
  • Voltage: Je hebt lampen in 220/230 volt en in 12 volt. 
  • Vervanging van traditionele verlichting: Dit is belangrijk om te weten wanneer je overstapt van traditionele verlichting naar LED verlichting. Het is belangrijk om te weten welke wattage je gaat vervangen dat kan zijn: 9,10,20,25,35,40,50,60 en 75 watt. 

Als je al deze factoren weet kun je gaan filteren en zo kom je op de juiste led lamp en je kunt ook filteren op prijs als je dat belangrijk vindt.