Hoe onderhoud je het dak boven je hoofd?

Het is zo vanzelfsprekend, een dak boven je hoofd hebben. Een warm, droog huis. Je merkt pas hoe vervelend het is wanneer dit niet het geval is. Door water- of stormschade kan er lekkage op het dak op je woning ontstaan. Hoe voorkom je dit of wat te doen wanneer er al schade is? 

Vakmanschap 

In veel (extreme) gevallen heb je specialisten nodig die je dakbedekking weer op orde kunnen maken. Vakmensen die hun vakwerk leveren door met goede materialen de juiste taken te verrichten. Je wilt mensen met ervaring op je dak hebben, die weten wat ze doen. Bij extreem weer kan er water- en/of stormschade zijn ontstaan. Dakdekkers komen vrijblijvend langs om te kijken wat er aan de hand is en wat er eventueel gedaan moet worden. Dit wordt besproken zodat je weet waar je (financieel) aan toe bent en wat er gaat gebeuren. Er kunnen diensten verlenen worden met betrekking tot dakbedekking, pannendaken, daklekkage, stormschade en overige werkzaamheden als voeg- en metselwerk van schoorstenen en het plaatsen van dakramen en lichtkoepels. 

Inspectie

Meestal denk je er vooraf niet aan maar met een jaarlijkse dakinspectie van je dakbedekking kan je heel veel problemen en hoge kosten voorkomen. Inspecteurs kijken wat de staat van je dak is: waar er zwakke plekken zijn en of er al onderhoud gepleegd moet worden. Vaak worden er tijdens deze inspectie foto’s gemaakt. Op deze manier kan de bewoner van het huis zelf meekijken en zien wat er gaande is. Heeft u inspecteurs nodig voor je dakbedekking in Nijmegen? Zij kunnen u een gratis dakinspectie bieden. Neem hiervoor contact met ze op.