Heeft makelaars vergelijken nut?

Veel mensen die hun huis willen verkopen of een nieuw huis willen kopen, richten zich niet echt op makelaars vergelijken. Zij kiezen gewoon voor het kantoor dat het dichtst bij hen in de buurt zit of waar ze eens iets positiefs over hebben gehoord. Dat is jammer, want makelaars vergelijken kan echt wel zinvol zijn. De kosten tussen de diverse kantoren kunnen namelijk sterk verschillen en je kunt tot wel 40% besparen op de makelaarskosten als jij eerst een goede vergelijking maakt. Het is daarom zeker de moeite waard hier wat tijd in te steken, dat kan je veel geld opleveren!

Hoe makelaars vergelijken?

Op het moment dat jij besluit dat je wilt verhuizen, ga je op zoek naar een makelaardij die jou hierbij kan helpen. Als je besloten hebt dat je makelaars vergelijken wilt, dan kom je echter voor een probleem te staan. Het is namelijk best lastig om dit zelf te doen. Het is niet bepaald een gewoonte voor deze sector om de tarieven op de website te vermelden. Je weet dus niet vooraf waar je aan toe bent en dat maakt het maken van een vergelijking lastig. Wil jij verschillende makelaars vergelijken, dan betekent dit dus eigenlijk dat je bij de diverse kantoren bij jou in de buurt offertes op moet gaan vragen. Het is behoorlijk bewerkelijk om dit bij verschillende makelaarskantoren te moeten doen, dat kost je veel tijd. Bovendien verwachten sommige makelaardijen dan ook al bijna dat je vervolgens hen in de arm neemt voor het koop- of verkoopproces. Hoe kun je het dan wel aanpakken? Dan toch maar gewoon bij wat familie of kennissen navraag doen en maar op hun oordeel vertrouwen? Het liefste ga je natuurlijk zelf makelaars vergelijken, dit kan ook heel gemakkelijk als je gebruikt maakt van de gratis en vrijblijvende diensten van Verkoopmakelaar Offertes.

Afhankelijk van woning

Waarom is het nu zo belangrijk om zelf een vergelijking te maken en niet af te gaan op het oordeel van anderen? Natuurlijk kun je op basis van ervaringen van anderen makelaars vergelijken wat betreft klantvriendelijkheid, behulpzaamheid en verstand van zaken. Maar niet wat betreft de kosten. Dat heeft te maken met het feit dat makelaarskosten niet van tevoren vaststaan. De totale kosten bestaan namelijk vaak maar voor een klein deel uit vaste kosten, het grootste gedeelte bestaat uit een percentage van de koopsom. Dat betekent dat het kostenplaatje dus per woning verschilt. Daarom is het ook zo goed om zelf offertes op te vragen die specifiek op jouw situatie gericht zijn. Makelaars vergelijken via offertes kan heel gemakkelijk via Verkoopmakelaar Offertes. Je vult wat gegevens in en je krijgt van verschillende kantoren in jouw omgeving offertes toegestuurd gericht op jouw specifieke situatie. Je kunt bij deze website terecht voor:

  • tarieven van makelaars vergelijken
  • gratis waardebepaling van je woning
  • gratis verkoopadvies

Wil je hier meer over weten? Neem dan eens een kijkje op de website van Verkoopmakelaar Offertes! Je ziet dan precies welke diensten zij jou kunnen bieden en welke gegevens je hiervoor aan moet leveren. Wees gerust, het is altijd allemaal gratis en vrijblijvend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *