Groendak

Dit is waarom een levend groen dak zo aantrekkelijk is

Een groen dak, ook wel grasdak of levend dak genoemd, is een groeiende trend. Architecten en ontwerpers hebben slim bedacht hoe ze wortel kunnen schieten op de meest verwachte plekken – boven je hoofd!

De meeste daken zijn een doorn in het oog of gewoon saai. En in een stedelijke omgeving zijn ze verspilde ruimte. Maar een levend groen dak lost al deze problemen op door visueel verbluffend te zijn, uw buitenoppervlakte uit te breiden en een milieuvriendelijk element toe te voegen. Hier is een overzicht van enkele van de mooiste ideeën voor groendaken en redenen waarom u er een bij u thuis wilt hebben.

Waarom een ​​groen dak een geweldig idee is

Een landschaps- of grasdak heeft veel voordelen, mits je het goed plant. Afhankelijk van waar je woont en de waterbehoefte in je omgeving, kun je planten kiezen die veel regen verdragen of planten die droogte verdragen. De sleutel tot selectie is om planten te vinden die geen agressieve wortels hebben die je dak kunnen beschadigen (zoals bamboe).
Een groen dak vangt zware regenval op en vermindert wateroverlast. Het verlengt ook de levensduur van een dak door het te beschermen tegen de elementen. Het belangrijkste is dat groendakontwerpen een huis of gebouw isoleren, waardoor de temperatuur binnenin daalt.

Welke planten gedijen het best als dakvegetatie?

De belangrijkste planten die worden gebruikt zijn sedums, kruiden, mossen en een veelvoud aan vaste planten die zich zo kunnen organiseren dat ze een natuurlijke omgeving op het dak creëren. Een belangrijke tip is om alle planten met agressieve wortels te vermijden die de vervelende gewoonte hebben om de dakafdichting te doorboren om vocht op te zoeken.

In al deze plantengroepen komen veel mooie en kleurrijke planten voor. U kunt kiezen voor één type of een combinatie van meerdere en u heeft een mooie, bloeiende daktuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *