Een tuin in iedere grootte

Tuinen zijn er in alle vormen en maten. Dat zorgt er voor dat iedere tuin andere mogelijkheden heeft en vooral ook een andere sfeer. In deze blog geef ik je tips over wat je allemaal met die tuin kan. Wellicht ben je net verhuist en weet je niet wat je met die lap grond achter je huis aan moet of woon je al jaren op hetzelfde stekkie en ben je toe aan iets nieuws buiten. Hoe het ook zei, ik geef wat ideeën. Lees je mee?

Op het balkonnetje

Balkons zijn vaak heel klein. Er is meestal geen ruimte om echt buiten te recreëren en dus zal je dat op een andere plek moeten doen. Maar balkons kijken vaak wel over de straat of zelfs de wijk uit. Daarom zijn het de perfecte zitplekken in de buitenlucht. Ga op zoek naar twee mooie stoelen voor buiten en plaats deze op je balkon. Met lichtjes langs het hekwerk zorg je voor speelse verlichting buiten, handig nu het eerder donker wordt. Om ruimte te besparen kan je een tafeltje aan het hekwerk hangen. Dan neemt deze geen ruimte in op het oppervlak van het balkon en dat geeft meteen het idee van meer ruimte. En over dat hekwerk gesproken, hang daar de bloembakken ook maar aan. Wordt het meteen gezellig van, al dat groen en die kleuren.

Een stukje groen

Als je een grotere tuin hebt, is er ruimte om buiten meer bezig te zijn. Bijvoorbeeld door actief tuinieren. Dan heb je vaak behoefte aan een mooi schuurtje voor achterin de tuin. Hillhout heeft prachtige schuren die zowel een luxe als huiselijke sfeer afgeven. Daardoor passen ze in iedere achtertuin. En doordat de kwaliteit goed is, gaan ze jaren mee. Daar kan je dan mooi al je tuinierspullen kwijt, maar ook de barbecue staat daar goed buiten het seizoen en eventuele fietsen hebben ook een droge stallingsplek. Dat is het voordeel van een grotere tuin. Je hebt ruimte voor ontspanning en een beetje recreatie.

Ruimte voor extra’s

Mocht je nu nog meer ruimte hebben of op zoek zijn naar iets extra’s overweeg dat buitenactiviteit in de tuin te plaatsen die activiteit vragen. Zoals bijvoorbeeld een kleine moestuin. Je kan ook zelf aan de slag en een plekje maken voor de vogels of de ruimte voor de barbecue omtoveren tot ware buitenkeuken. Het is helemaal aan jou. Als je veel ruimte hebt, kan je natuurlijk ook meer kwijt. Maar houdt die ruimte ook in het oog, anders staat alles zo weer vol.