Een epoxy vloer om fijn te wonen!

Het is een veel gebruikte uitspraak: het glas is half leeg of half vol. Dat geeft de indruk alsof je óf een pessimist óf een optimist bent, terwijl de meeste zich zullen begeven in het grijze gebied. Het kan aan de dag liggen, aan de situatie of aan je bui of je het hoopvol of donker inziet. En dat is naar mijn mening helemaal geen probleem. Ik denk eerder dat het realistisch is. Sommige situaties zijn nu eenmaal erg naar en dan kan iemand wel roepen dat je er iets van kan leren, maar daar heb je op dat moment natuurlijk geen boodschap aan. Alles op zijn tijd. Vaak is het nodig een gebeurtenis eerst te doorleven, voordat je er van een afstand naar kan kijken en wellicht kan zien dat het je ook iets heeft gebracht. Ik denk dat het goed is om te zoeken naar dingen die je leuk vindt zoals het opknappen van je woning! Zelf heeft mijn vriend kort geleden bijvoorbeeld een epoxy vloer aangelegd. Maar ook in die nare periodes is het belangrijk dat je af en toe even verlichting kan vinden in iets kleins, zoals een mooi liedje dat op de radio wordt gedraaid of dat iemand iets aardigs tegen je zegt of voor je doet. Ook al voelt het of je totaal uit balans bent, dan loont het om je ogen open te houden voor de mooie dingen in het leven.

Oefening

Wat bijvoorbeeld kan helpen is voordat je slapen bedenkt welke mooie, fijne of leuke dingen je die dag hebt gehoord, gezien, gevoeld of beleefd hebt. Als je de hele dag denkt aan wat er allemaal niet kan, is het goed om ook een moment op de dag te denken aan wat er allemaal nog wel kan, goed gaat en lukt. Het kan in het begin moeilijk zijn om iets te bedenken, maar er is altijd wel iets dat je waardeert of waar je blij mee bent. Het fijne huis waar je in woont, de zoen die je van je geliefde kreeg, het uurtje dat je in de zon hebt gezeten. Langzaam maar zeker ga je inzien dat de negatieve dingen er zijn, maar óók de positieve dingen. Dan voel je je weer wat meer in balans en dat maakt je sterker.

Voorbeeld: een epoxy vloer

Iets wat mij afgelopen week bijvoorbeeld heel blij heeft gemaakt, is de epoxy vloer die mijn vriend voor mij heeft aangebracht in huis. Hij vindt het leuk om te doen en voor mij voelde het als een enorm cadeau. Ik zocht de kleuren uit die ik wilde voor de vloer in mijn badkamer, keuken en woonkamer en hij is aan de slag gegaan met de roller. Voor de badkamer heeft hij een antislipkorrel aan de coating toegevoegd, zodat je er niet makkelijk kan uitglijden. Het resultaat is super mooi. En handig, want de vloeren zijn nu erg makkelijk schoon te houden. Elke keer als ik er loop, brengt het een glimlach op mijn gezicht. Zowel door mijn nieuwe vloeren als de gedachte aan mijn vriend. Ik benadruk het daarom graag nog een keer: blijf vooral denken aan wat je blij maakt, het geeft je dag kleur!