De voordelen van een infrarood paneel

De voordelen van een infrarood paneel

Het schijnt dat we een nieuw record hebben gezet. Het is al ongeveer 229 dagen 10 graden of warmer in ons land. Natuurlijk is dit een direct effect van de opwarming van de aarde. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik er vrij weinig van heb gemerkt. Ik zit voornamelijk binnen, erg veel buiten kom ik niet. Omdat ik in een redelijk oud huis woon is het verwarmen van mijn woning altijd een probleem. Vorig jaar ben ik dus gaan lezen over de voordelen van een infrarood paneel. Dit zijn panelen die je in je huis kunt ophangen, zij zorgen vervolgens voor de verwarming in je huis. Sindsdien is het heerlijk warm in mijn huis. In eerste instantie kocht ik maar een klein aantal panelen, maar ondertussen hangt in elke kamer wel een infrarood paneel. Daarom besteed ik vandaag wat tijd aan de voordelen van het infrarood panelen kopen.

 

Een infrarood paneel verwarmt veel efficiënter

Voor degene die geïnteresseerd zijn in infrarood panelen kopen is dit misschien wel het belangrijkste voordeel. Een infrarood paneel is een plaat die je in de woonkamer ophangt. Deze platen stralen vervolgens warmte uit. Het verschil tussen een infrarood paneel en de normale verwarming is dat een infrarood paneel de ruimte verwarmt terwijl de normale verwarming alleen maar de lucht verwarmt. Objecten in het huis raken hierdoor verwarmt en verwarmde objecten houden tot drie keer beter de warmte vast dan lucht. Dat maakt een infrarood paneel veel energie efficiënter, en dat is dan weer goed voor de portemonnee. Infrarood panelen kopen gaat dus na een bepaalde periode zijn geld terugverdienen. Een infrarood paneel is ook energiezuiniger dan andere warmtepanelen wat het rendement van deze panelen veel hoger maakt.

 

Infrarood panelen kopen kan gewoon online

Uiteraard is het niet zomaar een kwestie van online zoeken en bestellen. Infrarood panelen kopen vergt toch redelijk wat onderzoek. Denk er bijvoorbeeld over na welke kamer u wilt verwarmen, de isolatie van het huis en hoeveel u wilt besparen op uw oude verwarming. Wel moet ik zeggen dat een infrarood paneel plaatsen erg gemakkelijk ging. Zelf had ik er zorgen over of het binnen mijn interieur zal passen maar ook dit viel reuze mee. Het is echt de toekomst van verwarmen. Het is onderhoudsarm, veel efficiënter en naar mijn mening staat het ook beter in een woning. Daarom spoor ik iedereen aan om de investering te doen. Anders horen we wellicht volgend jaar dat wij een nieuw record hebben gezet. Ditmaal zal het 230 dagen achter elkaar 10 graden of warmer zijn. Door een infrarood paneel te kopen kunnen we dit misschien nog voorkomen.

 

 

 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*