De toekomstvooruitzichten van zonnepanelen op een rijtje

Bij zonnepanelen komt er van alles kijken en er verandert er ook wel eens wat. Zonnepanelen zijn al een langere tijd erg populair, dit omdat ze zo milieubewust zijn en veel besparen op je energierekening. Maar zal dit over een paar jaar nog zo zijn? Zijn we over een paar jaar niet op de zonnepanelen uitgekeken? Hier bij Sondi Solar denken we met je mee en proberen een blik in de toekomst te werpen.

Zonnepanelen gaan nergens heen

Het aanschaffen van zonnepanelen wordt vaak een goede investering genoemd. In het begin lijkt het wel wat te kosten, maar dit heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend. Het is alleen jammer dat er nu geen landelijke subsidie meer beschikbaar is, maar dit is zeker geen reden om de zonnepanelen niet aan te schaffen. Daarnaast kun je de btw alsnog terugvragen en heb je de heb je de Energiebespaarlening en de SVn duurzaamheidslening. Lokale subsidies hebben soms wel andere maatregelen. Woon je bijvoorbeeld in Utrecht, kijk dan zeker bij zonnepanelen Utrecht.Omdat het steeds normaler wordt voor bedrijven en huishoudens om zonnepanelen aan te schaffen, zal dit in de toekomst zeker niet minder  worden. Het wordt daarnaast steeds makkelijker voor gewone huishoudens om aan zonnepanelen te komen. 

Andere doelen     

Hoewel de koop van zonnepanelen alleen maar blijft stijgen wordt er ook gedacht aan de mensen die in eerste instantie niet zo enthousiast worden van zonnepanelen. Zo zijn er niet alleen onderzoekers maar ook ontwerpers bezig om te kijken of de zonnepanelen wat aantrekkelijker kunnen worden gemaakt. De kans is daarom groot dat we over een paar jaar misschien de meest excentrieke zonnepanelen kunnen aanschaffen en zo onze daken eens flink op kunnen pimpen. Ook zullen de zonnepanelen in de toekomst multifunctionele toepassingen krijgen. Ze werkten al goed als geluidschermen maar er wordt ook naar gekeken of de schermen kwetsbare planten kunnen beschermen tegen de wind, hagel en regen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *