De maten van een vleugelmoer

Vleugelmoer

Als je hebt gekeken naar de maten van een vleugelmoer of een normale moer is het je misschien opgevallen dat ze allemaal beginnen met de letter M en eindigen met een getal. Maar wat betekenen die letters en cijfers nou en welke maat heb jij nodig? In deze blog ga ik daar kort overheen en weet jij precies welke maat jij nodig hebt voor je bevestiging.  

De letter M 

Voor elke maat van een Bout of moer staat de letter M. Dit is niet voor niks. Dit hebben ze gedaan. Tegenwoordig worden bijna alle bouten, moeren en vleugelmoeren gemeten in millimeter. Daarom staat er een letter M voor elke maat. Dit houd dus in dat als er bijvoorbeeld M8 staat de diameter van de moer 8 millimeter is. 

Vleugelmoer

Deze maattabel wordt bijna overal gebruikt en zo is het makkelijk om te achterhalen wat voor bout je nodig hebt als je in de markt bent. Vaak bieden winkels een tabel erbij zodat je het nog een keer na kan kijken. Dit doet Techwinkel.nl bijvoorbeeld ook. Op deze manier kan je kijken of de moer of vleugelmoer past op je schroef maar ook hoe groot de moer is en hoever die uitsteekt. Op deze manier voorkom je dat bijvoorbeeld de bout te klein is of als je een moer met vleugels hebt dat die te hoog of breed is. 

Als je het niet zeker weet staan er ook maattabellen online die duidelijk alles uitleggen en voorbeelden geven. 

Vleugelmoer