De ideale achtertuin voor de warme zomer

Dit is het perfecte seizoen om volop van je tuin te genieten. De zomer is het perfecte seizoen om volop van je tuin te genieten! We hebben 5 ideeën voor je verzameld om je tuin nog leuker te maken. Zo kom je helemaal ontspannen de zomer door!

Loungebank

Je komt pas echt tot rust als je in de zon zit met een lekker drankje in je hand. En hoe kun je dit beter voor elkaar krijgen dan op een zalige loungebank? Je kunt kiezen voor een bank of een hele tuinset. Bovendien kun je de kussens die je erop legt combineren met andere accessoires in je tuin. Zo’n loungebank is niet alleen comfortabel, maar ook gezellig voor je tuin.

Zonweringen

Om je tuin af te maken creëer je ook een mooie schaduwzone in je tuin! De zon is heerlijk, maar af en toe heb je ook wat verkoeling nodig. Je creëert eenvoudig schaduw door bijvoorbeeld een parasol neer te zetten, maar wil je bijvoorbeeld wat meer schaduw over de eettafel of loungeset? Dan zijn zonweringen zoals uitvalschermen en knikarmschermen ideaal. Je verliest geen beweegruimte en kunt zelf bepalen hoeveel schaduw je wilt. 

Creatief met zitjes

Een loungebank is uiterst comfortabel, maar er zijn meer mogelijkheden om wat extra zitruimte te bieden. Heb je Inspiratie nodig? Wat dacht je van een authentieke schommelbank. Een karakteristieke schommelbank is de eyecatcher in je tuin. Of een hangmat waar je lekker in kunt relaxen. 

Tuin openhaard

Hoe warm het de afgelopen weken ook is geweest, ‘s avonds kan het snel afkoelen. Met name in het voorjaar en de nazomer merken we dat het in de avonden vaak net iets te fris is om lang buiten te zitten. Als je een liefhebber bent van zomerbarbecues dan is een tuinhaard of houtkachel een aanwinst voor jouw tuin. Dineer je graag lang na een zomerbarbecue? Voorzie uw terras van een openhaard of houtkachel. 

Verlichting

Als je lange avonden doorbrengt in de tuin is het is fijn om iets te kunnen zien. Zorg daarom voor voldoende verlichting in de tuin. Er zijn talloze mogelijkheden om je tuin meteen te verlichten en in te richten. Denk aan vuurfakkels, lichtgevende plantenbakken, sfeerverlichting in de boom. Zo kun je niet alleen overdag, maar ook ‘s nachts genieten van jouw geweldige droomtuin.